Kultúra

2010.03.11. 09:03

Pécs a világ egyik legnagyobb turisztikai kiállításán

Megkezdődött a világ egyik legnagyobb turisztikai kiállítása Berlinben, ahol a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program is bemutatkozik.

BAMA

A világ egyik legnagyobb, Európa legfontosabb turisztikai kiállításán, a berlini International Tourism Bourse-n mutatkozik be március 10-14. között a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program. A Magyar Turizmus Zrt. több mint 300 négyzetméteres nemzeti standján kiemelt helyet kap az Európa-szerte figyelemmel kísért magyar rendezvénysorozat.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Magyarország berlini standján a Pécs2010 program kiemelt szerepet kapott
[/caption]

További képeket láthat a berlini ITB-ről a Pécs2010 program oldalán!

Az eseményen Szalay Tamás, a hazai projekt kulturális igazgatója, az európai kulturális fővárosokkal kapcsolatos pódiumbeszélgetésen vesz részt. A kerekasztal a címmel járó városmarketing és turisztikai témákat feszegeti, és részletesen foglalkozik a kultúra és a turizmus kapcsolatával. Összehasonlítja a Pécs, az Essen és Isztambul számára legfontosabb szempontokat, és ennek alapján szemlézi a programok és a beruházások hatásait.

A rendezvény nemcsak a mindennapi érdeklődők, hanem a turizmussal foglalkozó szakemberek egyik legfontosabb találkozóhelye is. Így különösen fontos, hogy a már eddig is pozitív külföldi szerepléseket tovább erősítse a város, előtérbe helyezve Pécs egyéni, vonzó adottságait és Magyarországot.

Nem ez az első nemzetközi bemutatkozása a magyar kulturális fővárosnak. Legutóbb januárban, Európa legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari fogyasztói vásárán, az ugyancsak a német fővárosban rendezett Grüne Wochén vett részt.

A múlt héten Közép-Kelet-Európa legnagyobb turisztikai börzéjének volt díszvendége Budapesten, az Utazás kiállítás 2010 rendezvényen. A berlini eseménnyel egy időben pedig a közel 100 ország részvételével, a magyar fővárosban és Bécsben tartott felsőoktatási Bologna-konferencián jutott újabb szereplési lehetőséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!