Kultúra

2010.04.17. 18:23

Pécsről szól a magyar Lettre tavaszi száma

A Pécs 2010 projekt egyik kezdeményezőjével, Takáts Józseffel készített interjúval indul a lap, amit április 23-án mutatnak be Pécsett.

M. K.

A Lettre International magyar kiadásának tavaszi száma egy az egyben Pécs-szám: nem nehéz kitalálni, hogy a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program aktualitása késztette a szerkesztőket arra, hogy alapvetően irodalmi szinten „körülnézzenek” minálunk.

A lap nyitóanyaga egy Takáts Józseffel készült beszélgetés, de megszólal többek között Csordás Gábor is, valamint az íróprogram három alkotójának (Florina Ilis, Raoul Biltgen és Grendel Lajos) naplója is olvasható.

A Lettre főszerkesztője, Karádi Éva így ajánlja a lapot és a bemutatót az érdeklődők figyelmébe: – Évek óta igyekszünk elhozni a tavaszi nemzetközi könyvfesztiválra érkező európai elsőkönyves írókat legalább egynapos irodalmi kirándulásra Pécsre, s arra kérjük őket, a városról kialakult benyomásaikat vessék össze a saját szülővárosukkal. Ezekből a szövegekből, valamint felkért pécsi szerzőink írásaiból válogattunk a mostani Lettre-t. Ennek a bemutatójára várjuk az érdeklődőket április 23-án, pénteken délután 5 órára a pécsi Művészetek és Irodalom Házába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!