Kultúra

2010.06.11. 20:44

Fergeteges táncprodukciókkal nyit a pécsi Sétatér

Az életöröm és a nyári pezsgés költözik be a pécsi bazilika előtti térre a hétvégétől. A Sétatér Fesztivál fergeteges nyitányáról három táncelőadás gondoskodik, Közel- és Távol-Kelet, valamint Erdély ritmusaival felrázva a kánikulában elnehezült közönséget.

BAMA

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program soron következő eseménye egyedülálló helyszínének köszönheti varázsát - az impozáns, ezer év történelmét átfogó dóm előterében a tradicionális és a modern, könnyedebb művészeti produkciók egyaránt különleges atmoszférában ejthetik rabul a publikumot, az előadás pedig a színpadról is emlékezetes marad a művészeknek.

Ezt a miliőt tölti be a június 12-i, szombat esti nyitányon az izraeli Sheketak életvidám és energiától duzzadó produkciója. A tucatnyi fiatalból verbuválódott csapat műsora több mint táncelőadás - a bármiből kicsalogatható ritmus kreatív és rendkívül látványos showját élvezheti a közönség.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Sheketak különleges produkciót hoz Izraelből
[/caption]

A vasárnap a hazai kultúra jegyében telik: a Magyar Állami Népi Együttes Édeskeserű című estjét mutatja be a nagyszínpadon, rendhagyó válogatást nyújtva Erdély egyedülállóan gazdag tánc- és zenefolklórjából. Produkciójuk az ellentétes erők örök egymásnak feszülésére épül, rapszodikusan ellenpontozva komikumot tragikummal, örömöt bánattal.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A koreai Last For One breaktáncműsorral készül Pécsre
[/caption]

A ritmus- és mozdulatkavalkád a hétfői napon is folytatódik - a szöuli Last For One breaktáncegyüttes és a hagyományos koreai ütőszenét újszerű köntösben prezentáló DoDo előadása nyújtja érdekes egyvelegét a tradicionális szólamoknak és a 21. századi utcai táncoknak.

A nagyszabású táncos események mellett a hétvégén brit nap, kamara- és jazzkoncertek, valamint gyermekprogramok várják az érdeklődőket. A folytatás pedig ígéretes neveket tartogat: június 20-ig mások mellett a Bin-Jip, a Cantores Minores, a Babylon Circus, a NeoFolk, Miquéu Montanaro és a Keleti Szél, a Vujicsics és a Söndörgő, valamint a Kaláka és a Szélkiáltó várja a közönséget a pécsi Sétatérre.

A részleteket itt találja: rendezvények a Sétatéren - LINK, és a Barbakánnál - LINK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!