Kultúra

2010.10.21. 17:11

Könyvvásár baranyaiakkal, kívülről nézve

A 62. Frankfurti Könyvvásáron Pécs kész volt rá, hogy észrevétesse magát, érdekes módon két külföldön megjelent kötettel.

M. K.

A Frankfurti Könyvvásár két dologra jó: egyrészt az ember elretten, hogy ilyen iszonyatos könyvmennyiség (400 ezer cím volt az idei seregszemlén) mellett milyen minimális az esély, hogy felfigyeljenek bármely kiadványra; ám a másik oldalról nézve örülni lehet annak, hogy a könyvszakma továbbra is virágzik, sőt, egyre fejlődik.

Az idei, a sorban 62. Frankfurti Könyvvásáron Pécs kész volt rá, hogy észrevétesse magát, érdekes módon két külföldön megjelent kötettel: Aknai Tamás bédekkerét a potsdami Deutsches Kulturforum adta ki, míg az irodalmi Pécs-olvasókönyvet a bécsi Arco Verlag. Amit egy kicsit lehet furcsállni, hogy mindkét kötet bemutatója az évek óta változatlan dizájnú, egyre kopottasabbnak tűnő magyar standon zajlott, maroknyi közönség előtt, holott bizonyára oda lehetett volna „kapaszkodni” valamelyik nemzetközi színpadra is. A Pécs-olvasókönyvet ráadásul két ízig-vérig fővárosi szerzővel prezentálták – ők kívülről nézve bizonyára objektívebben tudnak mesélni a magyar kultúrfővárosról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!