Kultúra

2011.07.12. 12:58

PTE a Zsolnayban: az aláírás megvolt, jöhet a költözés

Ünnepélyes keretek között írták alá azt a húsz évre szóló szerződést, melynek keretében a PTE kibérli a Zsolnay Negyedben található, mintegy 14.000 négyzetméternyi területű Egyetemi Negyedet. Jöhet a költözés.

F. Z. (Dunántúli Napló)

– Számos állomása volt már korábban is az egyetem és a város közötti együttműködésnek. Hiszem, hogy ez a mostani is egy olyan, amelyet évek múlva is emlegetnek majd – mondta dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora a Zsolnay Negyedben tartott tegnapi ünnepélyes szerződéskötésen.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A szerződéskötés után tegnap bemutatták az új épületegyüttest is (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

A rendezvényen az érintett felek, vagyis az egyetem és a város képviselői aláírták azt a bérleti szerződést, amelynek értelmében a PTE húsz évre kibérli a Zsolnay Negyedben található, mintegy 14.000 négyzetméternyi területű, júniusban elkészült Egyetemi Negyedet, amely a Művészeti Karnak és a Bölcsészettudományi Kar több tanszékének is otthona lesz a közeljövőben. A Művészeti Kar a 2011–2012-es tanévet már itt kezdi, a többi tanszék várhatóan télen költözik. Ahogy a Dunántúli Napló korábban már megírta, az egyetem évente ötvenmillió forintért bérli az épületeket.

– Nem túlzás azt mondani, hogy világszenzáció, ami előttünk zajlott és zajlik – nyilatkozta Páva Zsolt polgármester. – Nem gyakori, hogy egy ipari termelésre berendezkedett épület igényes átalakítás után oktatási környezet lesz. Úgy vélem, a Művészeti Kar a lehető legjobb helyre került át: ez a miliő ugyanis kellőképpen inspiráló lesz a diákok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!