Kultúra

2013.04.03. 14:31

Legyél a PEN sztárja - pályázaton keresi a tehetségeket a Zenélő Egyetem

A Pécsi Egyetemi Napokon mutathatják be tudásukat a tehetséges pécsi zenészek a Zenélő Egyetem jóvoltából, amely egy egész színpadot, a ZEN&Roll-t biztosítja erre a célra. A pályázatra április nyolcig lehet jelentkezni, a feltétel legalább egy pécsi hallgatói jogviszony a zenekar/előadó részéről.

PTE ZEN

A kultikus korábbi PEN-ek gyakorlatának megfelelően idén is megmutathatják magukat az ígéretes tehetségek a befutott előadók mellett, ezúttal a Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetem (PTE ZEN) programja révén. Az erre alkalmasnak ítélt fellépők egy külön erre a célra szolgáló színpadon mutathatják meg magukat a fesztivál három napja alatt. A fellépni vágyók április nyolcadikán éjfélig jelentkezhetnek egy online regisztrációs ív kitöltése révén, ahol lehetőségük van hanganyagaik bemutatására is. Ezek után egy szakmai zsűri végzi el az előválogatást, majd irány a PEN, ahol immár a közönséget kell meggyőzni.

A ZEN&Roll fő újítása Beck Zoltán, a ZEN szakmai igazgatója szerint, hogy a koncertek főműsoridőben zajlanak, nem pedig a hasonló színpadok esetében megszokott matinéidőszakban. A 30Y frontembere felidézte azokat az időket, amikor kezdő zenekarként délután az üres söröspadok és a fesztiválok személyzete előtt kellett fellépniük, ami egyáltalán nem inspirálta őket és sorstársaikat arra, hogy mindent kiadjanak magukból. A ZEN&Roll ezzel szemben az esti-éjszakai órákban pörög majd, a 15-40 perces műsoridők pedig alkalmat szolgáltatnak arra, hogy igazán intenzív élményt nyújtsanak a közönség számára.

Bővebb információ és a regisztrációs honlap ITT található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!