Bajnokok Ligája

2019.05.17. 13:20

Lineker nagyon meglepődne, ha nem a Liverpool ülne Európa trónjára

Gary Lineker szerint a Liverpool a toronymagas esélyese a labdarúgó Bajnokok Ligája június elsejei, madridi döntőjének, amelyben a Tottenham Hotspur lesz a Vörösök ellenfele.

Former English Football player and TV host Gary Lineker arrives for the UEFA Champions League round of sixteen football match between FC Bayern Munich and Arsenal in Munich, southern Germany, on February 15, 2017. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Odd Andersen

A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó, volt válogatott Lineker – aki egyébként 1989 és 1992 között a Spurs játékosa volt – felhívta a figyelmet arra a 26 pontos különbségre, amely az angol bajnokság tabelláján kialakult a két együttes között. A Liverpool a második, a Tottenham a negyedik helyen zárta a Premier League-et.

„Ha összességében összehasonlítjuk a két csapatot, a Liverpoolnak vannak jobb játékosai

- nyilatkozott Lineker a The Timesnak.

A gárda több mint húsz ponttal szerzett többet az idény során, így nehéz bármi alapján is a Tottenhamet esélyesebbnek tartani.”

A volt futballista ugyanakkor hozzátette: „De ahogy mindannyian tudjuk, a labdarúgásban nem mindig a jobb csapat nyer, ezért is olyan különleges ez a sportág.”

Az 58 éves szakember dicsérte a Liverpool vezetőedzőjét, Jürgen Kloppot, amiért a saját képére szabott egy csapatot, és egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy

a Tottenhamnek mindenképpen költenie kell azért, hogy lépést tartson a mester, Mauricio Pochettino ambícióival.

„Klopp egy rendkívül szenvedélyes, érzelmes ember. – magyarázta Lineker. – Ez a mostani Liverpool tükrözi az ő személyiségét, nagyon dinamikus, nagyon energikus.

Klopp nagyon intelligens és briliáns futballszakember. Pochettino pedig egyértelműen az egyik legjobb menedzser a világ futballjában, de a Spursnek be kell fektetnie, támogatnia kell a terveit azért, hogy megtartsa.”

A Tottenham az előző két átigazolási időszakban senkit nem szerződtetett részben azért, hogy a tavasszal átadott új stadion munkálataira elegendő forrás jusson. Az argentin tréner ezzel együtt többször utalt arra, hogy távozhat, amennyiben a befektetések elmaradása miatt a csapat nem lesz képes trófeákért harcolni. Pochettino vezetésével az észak-londoni gárda az elmúlt négy szezont egyformán az első négy között zárta a bajnokságban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában