Baloldali értékek

2024.02.01. 08:01

Több mint egymilliárd forintba kerülhet Gyurcsányék rózsadombi új luxusotthona

Drága hely a Rózsadomb, sokat kell fizetnie annak, aki négymillió forintos négyzetméteráron vesz ingatlant. Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára, valamint a DK elnökének anyósa, Apró Piroska összesen akár 1,1 milliárd forintot is áldozhat az új luxusotthonára.

MW

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A hivatalos, nyilvános adatok és az eddigi közlések arra engednek következtetni, hogy Gyurcsányék két lakást vesznek meg egy Bimbó úti luxusingatlanban. 

Újabb dolgok derültek ki a rózsadombi luxusotthonról: 

A Bimbó út 80. szám alatt található telken egy gyönyörű, örökpanorámás lakóház épül, már áll, a Magyar Nemzet birtokába jutott látványtervek pedig lélegzetelállító körülményekről árulkodnak.

De vannak fontos adatok:

A szóban forgó ingatlanból a DK-elnök felesége, Dobrev Klára szintén megszerzett 87/960-adot. Így Gyurcsány és Dobrev együtt 174/960-ad részben tulajdonosok.

Gyurcsány Ferenc anyósa, Apró Piroska is bevásárolta oda magát, 111/960-ad tulajdoni arányban.

2022 őszén az Ingatlan.com-on 4,31 milliós négyzetméteráron kínálták ott egy lakást, a hirdetés pedig hatlakásos társasházról tett említést.

A rendelkezésre álló információk alapján számításokat végzett a Magyar Nemzet:

Ha a kalkulációk helyesek, mindez azt jelenti, hogy a Gyurcsány család akár 1,1 milliárd forintot is áldozhatott a rózsadombi két új lakásra.

Azt is meg kell említeni, hogy a január végi tulajdoni lapok tanúsága szerint nem talált új gazdára Gyurcsányék eddigi lakóhelye, a Szemlőhegy utcai Apró-villa.

A hatalmas vételárat tehát a szintén nagy értékű ingatlan értékesítése nélkül tudták kigazdálkodni.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában