postabontás

2018.12.30. 12:05

Hiába próbáltak becsapni – írja olvasónk

Én is azok közé a becsapni szándékozott Baranya megyei lakosok közé tartozom, akik felszólító levelet kaptak a közelmúltban a budapesti ügyvédi irodától, az állítólagos Pécsi Vízműnek való tartozás miatt – írja olvasónk.

bama.hu

Visszanyerheti féléves vízdíját, aki nem a sárga csekket választja

Első felháborodásomban meg is fogalmaztam egy válaszlevelet, amit – miután nyilvánvalóvá vált, hogy a felszólítással nem kell foglalkozni, pénzt befizetni meg pláne nem – végül nem postáztam. Pedig elküldtem volna az ügyvédi irodának háztartásban fellelt dokumentációkat, amik a Pécsi Vízmű és a Tettye Forrásház „háborús időszakából” fennmaradtak. Ezen kívül a netről is begyűjtöttem információkat, hogy az ügyvéd urat a lehető legtöbb információval ellássam – mert feltételeztem, hogy nem ismeri a történetet, gyanítom, hogy „csak” mint behajtó működik közre.

Mindezt persze láthatólag igen kemény munkával teszi, amire a munkadíjából következtetek. Mint köztudott, nem létező, vagy elévült tartozás megfizettetésére tettek kísérletet, ami miatt az érintettek, akik a felszólító leveleket kézhez kapták, szerintem kivétel nélkül szörnyülködtek – teljesen érthetően.

Végül érdemes egy-két józan gondolat és némi számolás is azért, amit szintén elvégeztem: Baranya megye lakossága 386 441 fő volt 2011-ben (ez a legközelebbi adat 2009. évhez). Ha a lakosok számát elosztjuk a családi átlaggal, azaz három fővel, akkor 128 814 háztartást számolhatunk. Ha ezt a 128 814 háztartást megszorozzuk 11 500 forint adminisztrációs díjjal, majd 14 605 forintos ügyvédi munkadíjjal, és a kettőt összeadjuk, akkor egy érdekes és elég magas összeget kapunk. Nevezetesen: 3 362 689 470 forintot. Ami azért nem kevés pénz! Persze nem minden háztartás kapott felszólító levelet, ennek ellenére azt gondolom, komoly összeget szedtek volna be, ha mindenki befizeti, amit minden alap nélkül számon kértek rajta.

Egy becsapni szándékozott, a baranyai lakosok közül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!