postabontás

2019.07.13. 17:31

Lehetetlen parkolni a klinikáknál – szögezi le olvasónk

Azt mindenki látja naponta, hogy milyen nyomorúságos a parkolás Pécsett, a klinikák környékén. – kezdte levelét olvasónk.

Dunántúli Napló

Hiába a hatalmas lekövezett domboldal, ha a helyek felét lefoglalják a klinikák dolgozói. Fél Dunántúl ide jár a szívklinikára, a veseklinikára, a 400 ágyas millió rendelésére, akár páciensként, akár csak beteget látogatni – szerintem egy 3 emeletes, zölddel beültetett parkolóház is kijött volna az EU-támogatásból (lásd pl. Szeged, Aradi tér).

Persze, ne menjünk autóval: látogassuk az intézményeket a világszínvonalú vonattal, drága buszokkal, elektromos biciklikkel – különösen a nagyjából 80 százaléknyi bottal-járókerettel közlekedő betegeknek jó ötlet mindez! (A biciklisek amúgy is a zsúfolt főutcán lavíroznak, életveszélyesen, ügyet se vetnek a kijelölt útra a domb­oldalon).

A csúcs a 400 ágyas előtti ferde felfestés, 10 (tíz) parkolóval! Megyünk a jobb oldalon a város felől, be lehet kanyarodni balra, a forgalommal szemben! Át a záróvonalon! Jó, elmegyek a buszfordulóig, jövök visszafelé: hát fordítva van felfestve, képtelenség beállni. A legszebb a kihajtás hátrafelé: hatalmas forgalom, faroljunk bele a szembejövő sávba kilátás nélkül, majd menjünk szembe a forgalommal! Zseniális! Valaki fogjon már egy ecsetet és legalább fesse át fordítva!

Egy kényszerből autózó pécsi adófizető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!