postabontás

2020.01.10. 09:55

Veszélyt jelentenek a vadak – írja olvasónk

Bárhol feltűnhetnek a vadak az országúton, ezért elővigyázatosnak kell lenni – olvastam a tegnapi DN-ben. A családban is előfordult már vaddisznó okozta baleset – csak a szerencsének köszönhető, hogy senki nem sérült meg, az autó eleje azonban komolyabban károsodott.

Kártérítést talán kérhettünk volna a vadásztársaságtól, de nem bonyolódtunk bele az ügybe, mert azt hallottuk ismerősöktől, hogy nagyon sok idő megy el az ügyintézéssel, és minimális az esély arra, hogy valaha kártérítést kapjon az ember.

Az eset óta azonban – pedig nem is én voltam a szenvedő alanya – sokszor fog el a félelem az utakon, már akkor, ha meglátom a vadveszély táblát. Amiből van rengeteg. Mert ezek a táblák azt vetítik előre, hogy bármikor előbukkanhat az erdőből egy őz, egy szarvas, egy vaddisznó. És ez ellen nincs semmi, ami védelmet jelentene.

Hogy a félelmem nem alaptalan, bizonyítja a tavaly nyár végén történt eset: Szigetvár határában az előttem haladó autó elé rohant ki egy őz, lehetetlen volt elkerülni az ütközést, annyira hirtelen történt minden. Szerencsére én az utolsó pillanatban „vészfékezni” tudtam, így nem mentem neki az előttem haladó, az őzet elütő autónak. Nem hiszem, hogy a vadak gyérítése jelentené a tökéletes megoldást. Talán ha több vadkerítés lenne, az távol tartaná az utaktól az állatokat.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!