Elhanyagolt városi területek

2020.08.30. 13:00

Olvasói levél: embermagasságúra nőtt a gaz

A napokban több olvasótársam is jelezte, hogy Pécsen sok helyen vannak gazos területek, és senki nem törődik azzal, hogy rendbe tegye azokat.

Dunántúli Napló

Cibakháza, 2014. augusztus 1. Holló László, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának vezetője (b) és Rusvai Béla növényvédelmi felügyelő (j) a parlagfű fejlettségi állapotát vizsgálja egy 1300 négyzetméteres telken Cibakházán 2014. augusztus 1-jén. Jász-Nagykun-Szolnok megyében szakhatóságként a kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága idén először ezen a zártkerti területen rendelte el a bimbós állapotú, allergén gyomnövény kényszerkaszálását. MTI Fotó: Bugány János

A sorból a temető sem maradhat ki, mert sajnos ott is embermagasságú gaz nőtt – ezt a napokban vettem észre – olvasható a levélben.

Nemrég voltam kint, hogy rendbe rakjam szeretteim sírhelyét, de nem tudtam megközelíteni, annyira benőtték a növények a területet már rögtön a járda mellett is. Nem vagyok magas, 160 centiméter körül, de a gaz nálam is magasabb volt. Megértem, hogy egy nagy területről van szó, amit rendben kell tartani a munkásoknak, de ilyet akkor sem lehet megengedni. Ekkora gaz nem két nap alatt nőtt ki.

Korábban mindig olyan szépen rendben volt tartva a zöldterület, most miért nincs? A közeli emlékhelyen levágták a füvet, nemrég volt ott koszorúzás is. Én viszont úgy vélem, hogy más helyek is ugyanúgy megérdemlik a gondoskodást, hogy a hozzátartozók méltó körülmények között emlékezhessenek meg elhunyt szeretteikről.

Név és cím a szerkesztőségben

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában