postabontás

2020.11.23. 18:01

A lifteket is fertőtleníteni kellene – veti fel olvasónk

A Dunántúli Naplóban is olvashattuk a járvány első hulláma idején, hogy a szakemberek milyen ajánlásokat fogalmaznak meg a társasházak számára – kezdi levélírónk.

Név és cím a szerkesztőségben

Fotó: Laufer László

Pontosan emlékszem a leírtakra. Az állt a javaslatban, hogy hetente többször illene a lépcsőházakat fertőtlenítőszerrel takarítani, és külön figyelmet kellene fordítani a korlátokra, a bejárati ajtó kilincsére, valamint a kaputelefon gombjaira egyaránt. Ezen kívül a lift fertőtlenítésének fontosságát is hangsúlyozták, és még az is ajánlás volt, hogy a társasház bejáratánál legyen kihelyezve kézfertőtlenítő.

Sajnos azt látom, hogy ezt nem veszik komolyan a lakók. Nálunk jellemzően rend van és tisztaság, de nem tapasztaltam, hogy fokozottabb fertőtlenítés zajlana a lépcsőházban. Ez az egyik probléma, a másik pedig a lifthasználat. Szerintem ebben a vírushelyzetben az lenne az elvárható, hogy a liftet csak azok használják, akik számára valóban elengedhetetlen. Ezek az idősek, a mozgáskorlátozottak, a mozgásszervi, vagy egyéb betegséggel küzdők. És persze a kisgyerekes szülők is ebbe a csoportba tartoznak.

Viszont a fiatal, makkegészséges fiatalok, illetve felnőttek szerintem nyugodtan lépcsőzhetnének, hiszen az is felfogható testedzésként. Én sajnos azok közé tartozom, akik ezt már nem tudják megtenni, de ha fiatalabb lennék, biztos, hogy nem jutna eszembe a koronavírus-járvány kellős közepén liftbe szállni. Az pedig, hogy valakin ilyenkor nincs maszk, csak hab a tortán. Ha kettesben vagyunk a felvonóban, nem merek szólni, mert nem tudni, hogy fogadja a másik fél a figyelmeztetést. A konklúzió: csak akkor teszem ki a lábam a lakásból, ha az valóban elengedhetetlen.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában