postabontás

2021.01.19. 18:14

Nem kell lemondani a kártérítésről! – tanácsolja olvasónk

Nemrég olvashattunk arról, hogy egy idős úr lakásában a mosdókagyló megrepedt a tavaly év végi földrengés következtében, és hogy a biztosító a kártérítési igényt elutasította – kezdi levélírónk.

Nyilván minden biztosítótársaságnál más a gyakorlat, nekem ugyanis mások a tapasztalataim, mint a levélíróé. Egy társasház kilencedik emeletének szélső lakásában lakom, a földrengés félelmetes volt, a falakkal együtt mozgott minden az otthonomban. Repedések nálam is keletkeztek, hívtam a biztosítót, ki is jöttek felmérni a károkat. A fiatalember nekem is elmondta, hogy a társaság alap­esetben minimum 5-ös erősségű földmozgás esetén fizet kártérítést, tekintettel azonban a mostani rendkívüli helyzetre, amelynek során az ország ezen területén sok kisebb volumenű kár keletkezett, rendezik a károkat. A férfi azt is mondta, hogy 4-es erősségűnek megfelelő volt a Pécsett érzékelhető földrengés, ami ellentmond annak, amit a levél írójával közöltek, miszerint 2,4-es erősséget mértek a város területén. A lényeg, hogy szerintem mindenképp érdemes keresni a biztosítótársaságokat, ha kárunk keletkezett, mert a gyakorlat ezek szerint minden esetben más és más. Egyébként a kárszakértőnek én is megjegyeztem, hogy nehogy valaha is ötös erősségű földrengés miatt kelljen keresnünk őket, mert akkor feltételezhetően a házunk már összedőlt.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában