postabontás

2021.06.19. 18:30

Léggömbök szennyezik a földet, olvasónk háborog

Név és cím a szerkesztőségben

Forrás: Shutterstock

Ismét itt a június, elérkezett az óvodai és iskolai évzárók, ballagások ideje. Ha valakinek nincs gyermeke, unokája, akkor is értesülhet az ünnepségről: több tucatnyi szélnek eresztett léggömb tanúskodik erről, legalábbis a napokban Pécsett több alkalommal is látni lehetett a szálldogáló színes lufikat.

Mikor szoknak már le az intézmények arról, hogy így ünnepeljenek? Totális környezetszennyezés, hiszen tudható, hogy az a 20–30, vagy jubileumok alkalmából az égbe repített 50–60 lufi egyszer leesik. Az óvodák, iskolák mindegyikében – szerencsére – ma már kiemelt hangsúlyt kap a környezetvédelemre való nevelés, ehhez kapcsolódó rendezvényeket is szerveznek, hangoztatva, hogy óvjuk a földet. Ezért is különösen bosszantó a lufik eregetése. Ha fontos a környezetvédelem, meg az ehhez kapcsolódó ilyen-olyan világnapok, vagy esetleg az ökotudatosság, akkor mindezt hogy tudják összeegyeztetni az ilyen léggömbös programokkal?!

Csak azt remélem, hogy az az óvoda vagy iskola, amelyik megkapja az öko címet, annak nem jut ilyesmi az eszébe. A többi meg próbálja meg hitelesen tanítani a környezetvédelmet, miközben a lufit eresztgeti fel a felhők közé!

Nem is feltétlenül az a 30–40 színes léggömb zavar, ami leesik valahol, hanem sokkal inkább az álszentség, ami bosszant. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy egy-egy ilyen kora nyári időszakban Pécs összesen mennyi lufival járul hozzá a föld szemeteléséhez! Név és cím a szerkesztőségben

Címkék#léggömb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!