Postabontás

2021.07.09. 15:10

Pótolják az örökzöldeket is! – kéri olvasónk

Néhány napja a DN-ben is beszámoltak róla, hogy a pécsi köztemetőben sok sírhely megrongálódott a múlt heti viharban – olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

A temetőt egy napra le is zárták a terület megtisztítása miatt, ám mint látható, nem végeztek az eltakarítási munkával. Hatalmas fenyőfák törtek ketté, okozva ezzel egyrészt károkat, másrészt balesetveszélyes helyzetet. Olvastam, hogy közel harminc, teljesen egészséges fenyő sérülhetett meg komolyabban a vihar miatt.

Én is szomorúan látom, hogy milyen pusztítást végzett a szélvihar. Ennél már csak az a szomorúbb, hogy ezek a gyönyörű, matuzsálemkorú fenyők az enyészeté lesznek. De azt is megfigyeltem korábban, hogy azokat a fenyőket, amik kipusztulnak – valamilyen betegség miatt –, nem pótolják. Azt persze én is látom a temetőben járva, hogy kis lombos (például nyírfa) csemetéket ültetnek, ez rendben van. Ám szerintem inkább azt kellene forszírozni, hogy a fenyőket is pótolják. Eddig ugyanis csak azt láttam, hogy kivágják őket, de nem kerülnek a helyükre új örökzöldek. Pedig szerintem – és sok hozzám hasonló temetőbe járó szerint – a fenyők a temető ékességei.

Szeretnénk, ha az illetékesek arra is odafigyelnének, hogy pótolják a fenyőket is, ne csak lombos fákat ültessenek, a temető hangulatához ugyanis ezek az örökzöldek illenek a legjobban.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!