Postabontás

2021.10.26. 15:45

Balesetveszélyt teremt a sorompó – hívja fel a figyelmet olvasónk

Kaotikus és balesetveszélyes állapotok uralkodnak minden hétköznap délután négy-öt óra körül a Megyeri út és Mártírok útja kereszteződésénél – olvasható a levélben.

Dunántúli Napló

Fotó: Löffler P.

Amikor zárva a sorompó a Megyeri úton és a Mártírok útján is hatalmasra duzzad a kocsisor. Mert van, hogy legalább tíz percet kell várni, mire jön a vonat majd ismét szabaddá válik az út. Aki a Mártírok útján haladna, nem tud, ha előtte a sorompó felnyitására várakozó autók állnak, várva, hogy be tudjanak kanyarodni balra.

Ugyanez a helyzet azokkal, akik a Megyeri útról a sportcsarnok irányába haladnának tovább – nekik is meg kell várniuk, míg felemelkedik a sorompó, jóllehet az az útjukat amúgy nem keresztezné, csak hát meg kell várni, míg az előttük állók, akik egyenesen haladnának tovább, el tudnak indulni. Dudálgatás, türelmetlenkedés, szabálytalan előzgetések – ezt eredményezi ez a közlekedési helyzet, ami hangsúlyozom, szinte mindennapos. Természetesen a gyalogosokra nézve is veszélyes mindez – engem a minap majdnem elütöttek, miközben a zebrán szabályosan keltem át az úttesten.

A belvárost kertvárossal mindössze két út, a két felüljáró köti össze. Mindkettő hatalmas forgalmat bonyolít le, a csúcsforgalmi időszakban mindkettő rendkívül leterhelt. Érthetetlen, hogy ide miért nem terveznek egy harmadik felüljárót, amivel a Verseny utcát is át lehetne hidalni. Vagy ha ez nem megoldható, akkor is valamit ki kellene találni. Javaslom a helyszíni szemlét az illetékeseknek!

V. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!