Postabontás

2021.12.22. 08:01

A lehullott falevelek nehezítik a pécsiek életét - panaszolja olvasónk

A DN Postabontás és SMS rovataiban több alkalommal is olvastam panaszt, miszerint az ősszel lehullt faleveleket idén nem gereblyézték össze, nem szállították el a közterületről.

Dunántúli Napló

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Uránvárosból és Kertvárosból is érkeztek ilyen észrevételek. Nos, a város egy másik szegletében, a Torda utcában se jobb a helyzet semmivel. Itt, a közeli Bokor utcában hatalmas fákat telepítettek. Erdőbe való növényeket, hatalmas lombkoronákkal. Nem valók ezek ide, sokkal kisebb díszfáknak lenne itt helye, de ezen már nem tudunk változtatni. Ha viszont már így alakult, nekünk kellene a helyzethez alkalmazkodni. Amit mi, itt élők meg is teszünk. Legalábbis, ami tőlünk telik. 

Rengeteg időt töltünk például azzal, hogy a kertjeinket megszabadítsuk a lehullott levelektől, és a magok, amiket a szél ide hord ezekről a hatalmas növényekről, szintén rengeteg munkát adnak. Igyekszünk a járdáinkat is tisztán tartani, hiába azonban minden próbálkozás. Hiszen egy nagyobb szél, mint ami az elmúlt napokban is tapasztalható volt, az egész környéket beborítja falevéllel. Nem győzzük a kerítésről leszedegetni az esőtől nedvessé vált, odaragadt lombhulladékot. 

Mindez persze nem lenne probléma, ha a városüzemeltetés munkatársai erre a környékre is kijönnének, és zsákokba gyűjtve elszállítanák innen a leveleket. Ráadásul a fagyos zöldhulladék miatt az utak is csúszósak, ami rendkívül balesetveszélyes. 

Jön a karácsony, nagyon örülnénk, ha nem ilyen környezetben kellene fogadni a családjainkat. 

 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!