Postabontás

2022.01.08. 14:22

Olvasói levél: sokan örültek volna az eladatlan fenyőknek

Engem is megdöbbentett a DN-ben olvasott adat, miszerint összesen csaknem 100 köbméternyi el nem adott fenyőfát hagytak az árusok maguk után a különböző parkolókban, ahol karácsony előtt még a vevőket várták - írja olvasónk.

Dunántúli Napló

Pécs Laufer László Magyarország GAZ Fenyovásár Pécsett megkezdodött a karácsonyfa vásár Pécsett fenyofa kötöz eladó vásárló karácsony DN20111209

Fotó: Laufer László

Gondolom, hogy az általuk fizetett közterület-foglalási díjba nincs beleszámítva, hogy az eladatlan áruval az ünnepeket követően a városüzemeltetésnek kell majd bajlódnia. Ami, gondolom pénzbe kerül – munkaerő, üzemanyag. 

 

És ez még mindig a kisebb probléma. Ahogy azt más olvasók is szóvá tették: érthetetlen, hogy a feleslegessé vált fenyőfák hasznosítására miért nem születik évek óta megoldás. Mi ez, ha nem égbekiáltó pazarlás? Akkor, amikor vannak családok, akik számára a karácsonyfa luxusnak számít. 

 

Valamelyik segélyszervezet biztos, hogy ki tudna találni egy mindenki számára elfogadható megoldást, hogy az idei karácsonyt követően az árusítóhelyekről az el nem adott fa jó helyre kerüljön. 

 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában