Postabontás

2022.11.11. 19:16

Lottózóba költözhetne a posta - javasolja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Lang Róbert

Országos üggyé vált az a hír, hogy a posta szinte minden településen a hivatalok összevonását, illetve megszüntetését tervezi. Sajtóhírek szerint országos a felháborodás a témában, a lakosság megkérdezése nélküli intézkedés miatt. A postabezárásokról megoszlanak a vélemények, ezt a DN SMS és Postabontás rovataiban is olvashatjuk. Sokan felháborítónak tartják, hogy elérhetetlenné tették a szolgáltatást, mások szerint a döntés indokolt, alkalmazkodni kell ehhez az új helyzethez.

Egymás közti beszélgetések során azonban, tapasztalataim szerint, jobbnál jobb ötletek fogalmazódnak meg az emberekben. Így például a meszesi városrész lakóiban is. Megfontolandónak tartanám például azt, hogy csak kétnaponta, meghosszabbított nyitvatartással működne tovább a hivatal. A másik megoldás lehetne ezen kívül – osztrák példa alapján –, hogy valamilyen más intézménnyel összevonják a postát. Meszes esetében például a közelben lévő lottózóval. 

Őszintén remélem, hogy az illetékesek megfontolásra érdemesnek tartják ezeket a javaslatokat. Mert a posta bezárása valóban nagyon sokunknak okoz komoly nehézséget. 

Név és cím a szerkesztőségben 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!