Postabontás

2022.11.04. 08:10

Egyetlen posta marad a városrészben - próbálja szokni a tényt olvasónk

Pécs keleti városrészének lakosai lassan már megszokták, hogy nem tartoznak az önkormányzatok kedvencei közé.

bama.hu

Fotó: Lang Róbert

Errefelé nem található piac – mint a város többi részén: Uránváros, Kertváros, Belváros – nincs kormányablak, és sorolhatnám. Most egy újabb jelentős – főleg az időseket és mozgáskorlátozott embereket érintő – megvonás is érte a Búza tértől keletre lakó polgárokat. Ugyanis az itt lakók zöme a szolgáltatók felé a csekken történő befizetéseket részesíti előnyben, mivel az internetet nem nagyon használják. 

A Magyar Posta olyan „pofont” adott az itt lakóknak, mely nem hiszem, hogy átgondolt és szociálisan megmagyarázható lenne. Nézzük a tényeket: jelenleg a következő postahivatalok találhatók a keleti városrészben: 7-es posta Zsolnay u., 10-es posta Baltika u., 13-as posta Feketegyémánt tér, 19-es posta Szabadságharc u., Hird posta, Vasas posta. Az internet még feltüntet egy postahivatalt a Gomba utcában (12-es), ám ez már évekkel ezelőtt sajnos bezárt. Nem cifrázom. Tudják mi marad? Na, azért nem semmi! Egy darab posta Vasason! No comment! 

Cs. A. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!