Postabontás

2022.12.20. 11:24

Lassan luxus lesz a kutyatartás is - írják olvasóink

Az élelmiszerárak emelkedése mellett nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy a kutya-, macska-, kisállattartók is egyre nehezebb helyzetben vannak, mert kedvenceik eleségei, és a szükséges felszerelések is folyamatosan drágulnak - hívják fel a figyelmet olvasóink.

W. K.

- Olvasom, hogy karácsonyi pulcsis futást rendeztek Siklóson, aminek bevételét állatvédelemre ajánlották fel 

- kezdte sorait egy olvasónk. - A kezdeményezés követendő példa minden település számára, hiszen az állatmenhelyek is rendkívül nehéz helyzetben vannak. Nem csak a rezsiárak emelkedése miatt, hanem azért, mert a kutyáknak, macskáknak, egyéb állatoknak való eledelek is folyamatosan drágulnak - folytatta gondolatait. - Nagyon fontos most minden fillér támogatás, ami az állatvédő szervezetek munkáját segíti. Ne feledkezzünk meg erről!- emelte ki. 

Más az otthoni állattartás nehézségeire hívja fel a figyelmet, szintén anyagi szempontból megközelítve a helyzetet. - Egyre több kutyát, macskát tartanak a városban, hol megfelelő, hol kevésbé megfelelő körülmények között - írta bevezetőjében egy olvasónk. - Ahol eddig is nehézséget jelentett megvenni a kutyának, macskának az élelmet, azok a gazdák most nagyon nehéz helyzetben vannak, hiszen az állateledelek is egyre drágulnak. Eddig sem volt olcsó a kedvencek tartása, de most lassan már luxusnak számít. Javaslom, hogy mindenki ennek figyelembevételével döntsön kutya, macska, bármiféle kisállat tartása mellett - tanácsolta soraiban olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!