Postabontás

2022.12.29. 08:09

Olvasónk szerint az őzek is bejárnak a városba

Karácsony másnapján csodálatos élményben volt részem: a Papkert és a Kígyó utca sarkán található egy szép, füves, a városüzemeltetés és a lakók által is gondozott terület.

Fotó: Máthé Daniella

Ami kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekek itt egy kicsit futkározzanak, de vannak, akik a kutyáikat sétáltatják, az idős embereknek pedig jólesik egy kis séta ebben a szép környezetben. Az ablakomból kinézve karácsony másnapján egy igazán idilli, képeslapba illő látvány fogadott: három kis őzike legelt ezen a füves területen. Miután idén nagy volt a szárazság, a fűnyírás elmaradt, ami most szerencse, hiszen az őzikék itt táplálékra leltek. Csodaszépek voltak, de látszott rajtuk a félelem, miközben legelésztek. 

Az idilli jelenetnek egy kutyát sétáltató hölgy vetett véget – az őzikék ijedten elszaladtak. 
Két dolog jutott eszembe a látottak kapcsán: az egyik, hogy ezek szerint nemcsak a vaddisznók járnak be a városnak ebbe a részébe, hanem az őzek is itt keresnek élelmet. A másik, hogy jön a szilveszter, a hangos tűzijáték, és a petárdázás. Jóllehet utóbbi tilos, mégis minden évben durrogtatnak a környéken. Ezek a szegény állatok mit élnek át vajon ezen az éjszakán? Mert a kutyákat a gazdájuk próbálja megóvni, de a várost körülvevő erdő állatvilágát senki nem tudja a hanghatástól megvédeni. Jó lenne, ha rájuk is gondolna mindenki, aki tűzijátékot tervez az év utolsó napján! 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!