Vigyázat, fertőzésveszély!

2023.02.06. 13:14

Ne válogassuk szabad kézzel a pékárut - figyelmeztetnek olvasóink

A pékárukkal kapcsolatos higiénés szabályok fontosságára hívják fel a figyelmet észrevételeikben olvasóink.

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Vémi Zoltán

- A körbejárható kosarakba kihelyezett pékáruk szerintem komoly fertőzésveszély lehetőségét rejti magában. Nem csak azért, mert bárki belenyúlhat, megtapogathatja, de aki elmegy mellette, ráköhög egyet és máris ott a baj. Ha mindenütt arra kérik a vevőket, hogy csak a kihelyezett kesztyűk, vagy a fogócsipeszek segítségével nyúljanak a péksüteményekhez, akkor szerintem elvárható lenne az is, hogy valamilyen fóliával letakarják ezeknek a szabadon álló kosaraknak a tartalmát - osztotta meg gondolatait egy olvasónk.

Más szerint a Covid óta sokat lazult a fegyelem. - Amikor a Covidtól szenvedtünk, sokkal jobban odafigyelt mindenki arra, hogy szabad kézzel ne válogasson a kiflik, zsemlék, stb. között. Ma kevésbé vagyunk erre érzékenyek, pedig a Covid nem tűnt el teljesen, és az influenza is már megjelent. A szülőket is kérem, figyelmeztessék a kisgyermekeiket, hogy ne turkáljanak bele a pékáruval teli kosarakba - fogalmazta meg intelmeit egy másik olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában