Postabontás

2023.03.14. 13:14

Az autósforgalmat mindenképpen csökkenteni kellene - vélik olvasóink

Jó minőségű tömegközlekedéssel lehetne csökkenteni a városban az autósforgalmat - vélik olvasóink.

W. K.

Fotó: Laufer László

- Ismerve Pécs város tömegközlekedését, az emberek nagy része rákényszerül az autó használatára. Például az ürögi, deindoli, stb. városrésztől kezdve az Athinay - József Attila útvonalon át - de még sorolhatnánk hosszasan - szerencsés esetben 20-30 percenként jár a busz napközben. Ezek a járatok Kertváros irányába közlekednek. Ha időpontra kell menni valahová, szükséges némi rátartás is. Nagyjából egy óra utazási időt lehet kalkulálni. Ha például a Zsolnay-negyed az úticél, még hosszabb időt kell az oda jutásra szánni. Persze ez csak egy irány... Biztos vagyok benne, ha normális helyi tömegközlekedés lenne, sokkal többen szállnának buszra - osztotta meg véleményét egy olvasónk. 

Más is hasonló gondolatokat fogalmazott meg: - Nem a parkolók számát kell vég nélkül növelni városszerte, hanem az erre fordított pénzt a tömegközlekedés színvonalának javítására kellene inkább fordítani. Akkor kevesebb lenne az autó, többen használnák a helyi járatokat, hogy úticéljukat elérjék. Ehhez gyors, megbízható, kulturált körülményeket biztosító tömegközlekedés szükséges, ez mindennek a kulcsa. Többek közt a légszennyezettségi adatoké is - írta olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában