Postabontás

2023.03.18. 08:06

Kis telekre zsúfolnak be társasházat - állapítja meg olvasónk

Március 14-én a Postabontásban a „Ne költözz csendes zsákutcába!” címmel megjelent olvasói levél kapcsán megjegyezném, hogy a társasházakra kiadott elhibázott építési engedélyek nemcsak mecseki, valamint kertes-családi házas övezetekre vonatkoznak.

bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: © Cseh Gábor

Pécs belvárosában, a Felsőmalom utcában egy viszonylag kis telekre hét (!) társasházat zsúfolnak be, nulla zöldterülettel. A környéken lakók tíz éve kénytelenek elviselni az építkezéssel járó kellemetlenségeket.

Már jelentek meg korábban újságcikkek, petíciót is adtunk be az illetékeseknek a környéken lakók nagy számú aláírásával, hogy a még el nem kezdett két tömb építését vizsgálják felül. A válaszból kiderül – bár a szakember sem ért egyet – a kiadott engedéllyel már nem tudnak mit kezdeni. Kérdezzük, miért nem? Miért nem lehet visszavonni egy elhibázott engedélyt, ha már az építtető vállalkozó nem látja be, hogy nem jól döntött a telekbeépítéssel, amelyhez az engedélyt kiadók is asszisztáltak? 

Jó lenne olyan építészekből álló testületet, komoly szakembereket megbízni az engedélyek kiadásával, akik fontosnak tartják a „zöld város” kritériumait, a környezetvédelmet és a környéken lakók érdekeit sem hagyják figyelmen kívül. A mostaninál sokkal felelősebb hozzáállásra lenne szükség az építési engedélyeket kiadó testületek és építészek részéről, valamint fontolóra kellene venni a városi építési szabályzat szigorítását és a benne foglaltak betartatását. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában