Veszélyforrás lehet

2023.03.11. 13:28

Nem mindenki számára egyértelmű, hogy a szirénázó mentő elől félre kell állni - vélekednek olvasóink

Ha szirénázó mentő, vagy rendőrautó, vagy bármilyen egyéb jármű közelít, félre kell állni. Olvasóink tapasztalatai szerint ez nem mindenki számára egyértelmű.

W. K.

Fotó: TÓTH IMRE

- A Rákóczi úton igyekezett egy mentő a napokban, szirénázva. Éppen nagy volt a forgalom, a legtöbben félre is álltunk autóinkkal, szabad utat engedve a jármű számára. A lámpa éppen zöldre váltott, és volt, aki úgy gondolta, hogy akkor szabad az út, mehet. A mentő szerencsére elkanyarodott, így nem akadályozta semmi az útját, de megdöbbentő volt azt látni, hogy van, akit egyáltalán nem érdekel, ha valaki megkülönböztető jelzést használ. Vagy az is lehet, hogy a sofőr nem hallotta a szirénát, de az is nagy baj, nem mentesíti - osztotta meg tapasztalatai egy olvasónk.

Más a gyalogosok viselkedését kifogásolja: - Ha messziről hallani, hogy szirénázó autó közelít, akkor a gyalogos ne lépjen le a zebráról! Épp itt lenne az ideje annak, hogy a KRESZ kötelező tantárgy legyen az iskolában. Persze a felnőtteken ez már nem segíti! - írta le véleményét egy másik olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!