Azért vannak aggályok

2023.04.13. 20:18

A rollerek nem lesznek haszontalanok Pécsett

A rollerek nem lesznek haszontalanok Pécsett, de a gyerekek közlekedési alapvizsgájának kötelezővé tétele is fontos lenne - hangsúlyozzák olvasóink.

W. K.

Fotó: Havran Zoltán

- Nagyon bízom benne, hogy ha bevezetik az elektromos rollereket közösségi közlekedési eszközként, akkor nem kell majd lépten nyomon a szanaszét hagyott kétkerekű járműveket kerülgetni városszerte, ahogy ezt például Budapesten korábban mindenki tapasztalhatta, aki a fővárosban járt. Ha pedig lesznek városi rollerek, akkor a kerékpárutaknak is több hasznát látjuk majd - adott hangot véleményének olvasónk.

Más a következőt fogalmazta meg: - Maximálisan egyetértek azzal, hogy már az általános iskolákban be kellene vezetni a közlekedési alapvizsgát. Ez van annyira fontos, mint az összes többi tantárgy, ha nem sokkal fontosabb. Hiszen gyermekeink testi épsége a tét. Tizenéves koruktól kezdve a legtöbben egyedül, felnőtt felügyelete nélkül közlekednek. Gyalogosként is nagyon fontos, hogy a szabályokkal tisztában legyenek. Pláne kerékpárosként, vagy rollerezőként! - írta olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában