Postabontás

2023.04.13. 09:48

Balesetveszélyes a kereszteződés a pécsi Madách és Hargita utca találkozásánál - figyelmeztet olvasónk

Dunántúli Napló

Veszélyes Pécsett a Madách Imre utca és a Hargita utca kereszteződése! Jómagam is balesetet szenvedtem ott tavaly augusztusban. Szabályosan közlekedtem a személygépkocsimmal északi irányba a Madách Imre utcán, miközben megállás, fékezés nélkül belém hajtott jobbról, a Hargita utca felől egy másik autó az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de nagyon komoly anyagi kár keletkezett az autómban.

A legnagyobb gond az, hogy az elsőbbségadás tábla egyáltalán nem látszik, eltakarja egy nagy fenyőfa! Csakis akkor vehető észre, amikor a sofőr már beér a kereszteződésbe, és amennyiben figyelmetlen, nem áll meg, belehajt lassítás nélkül a négyes kereszteződésbe.

Az elmúlt időszakban komolyan megnövekedett a forgalom ezekben az utcákban az egyetemvárosban történő felújítások, lezárások következtében. Érdemes lenne levágni a fa ágát, hogy egyértelműen, messziről lehessen látni az elsőbbségadás kötelező táblát, vagy – hasonlóan a szemközti kereszteződéshez – stoptáblát elhelyezni. Megjegyzem, a másik oldalon a stoptábla ellenére sem állnak meg a sofőrök, lassítás nélkül kanyarodnak ki a Madách Imre utcán szabályosan közlekedők elé.

A kereszteződésben balesetek történnek, melyek egyre gyakoribbak lesznek a megnövekedett forgalom miatt, érdemes lenne megoldást találni a helyzetre.

K. B.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!