Ez lenne a környezet védelme?

2023.04.05. 20:27

Házak épülnek a fák helyén a hegyoldalon - nehezményezik olvasóink

W. K.

Egyikük a következő hírről számolt be: 

- Szeretném, ha értesülne mindenki a történésekről ami a Donátusban zajlik! Több száz éves fenyőfák kivágását engedélyezte az önkormányzat egy telken! Az önkormányzat elmondása szerint úgy engedélyezték a fák kivágását, ha helyettük ültetnek másikat. De kérdezem én, hogy 7 darab 100 éves fenyőfa, ami tele volt élővilággal, ami több mókusnak, madárnak, bagolynak adott otthont, azt majd kárpótolja egy fazonra nyírt díszfa?! Ki az, aki úgy ad engedélyt ezekre, hogy senki meg sem nézte milyen fa kivágására kérték a hozzájárulást?! Ilyen esetben az szomszéd telken lakók véleményét meg sem kérdezik. Mélységesen elszomorít, hogy ilyen világot élünk! 

- hívta fel a figyelmet az aktuális történésekre olvasónk. 

Más a következőket fogalmazta meg: - Ha a hegyoldalra tekintünk, sajnos egyre több kockaház látványa tárul elénk, ahelyett, hogy zöldfelületeket látnánk. Miért kell tönkretenni a környezetünket, a városunkat? Nincs talán elég lakóhely? Értem, hogy fontos a minél szebb kilátás a nappaliból, na de minden áron?! - osztotta meg véleményét egy másik előfizetőnk. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!