Olvasónk így látja

2023.05.07. 08:03

A vevő nem ellenség, csak nyűg és teher

Postabontásban valaki azt panaszolta, hogy a vevő néha úgy érzi a boltban, mintha ellenségnek tekintenék.

W. K.

Fotó: 1000 Words

Kelletlenül szolgálják ki, gyanakodva figyelik, nem lop -e el esetleg valamit. 

Én úgy gondolom, hogy nem, a vevő nem ellenség, mint azt a hozzászóló megfogalmazta, csak nyűg és teher! Naivan azt is gondolhatnánk, a kereskedő van a vevőért és nem fordítva, de ki-ki ítélje meg saját szemszögéből! Azt is megértem, hogy bolti sérelmeinkre nem kapunk gyógyírt, nincs rá kapacitás. Azzal is egyetértek, hogy az önkiszolgáló pénztár kezelése nem ördögtől való, de időskorú lévén még csak tanulni igyekszem. 

Az egyik üzletben betegen, iszonyú közérzettel csak élelmet akartam venni, de muszáj volt segítséget kérnem. Az ott szemlélődő eladó hölgyet szabadkozva kértem meg, mondván:"Kérem szépen, legyen szíves segíteni, nagyon nem érzem jól magam!" 

Segített, de láthatóan nem szívesen. Szemlesütve kikullogtam. Vesztemre egy hét különbséggel, még gyenge lábadozóként, ugyanez megismétlődött. Az engem ért megjegyzés beleégett a lelkembe: "Egy hete is ezt mondta!" Bocsánat, hogy mertem beteg lenni! Szégyenkezve, még gyengén, kitámolyogtam. Őszintén? Csak annyit: "Nem esett jól!" Az eset véleményem szerint már a megengedhetetlen kategóriát súrolja.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában