Postabontás

2023.05.31. 19:30

Egymás életével szórakozunk? - fakad ki olvasónk egy balesetveszélyes helyzet után

A közlekedésben való részvétel során tulajdonképpen kölcsönös bizalmat kell szavazni a többi autósnak, hiszen egy rossz mozdulattal mások életét is veszélybe sodorhatjuk.

Fotó: Virrage Images

Pár hete jött a hír, ami szerint a sebességkorlátozásokat igen komolyan büntetni kezdik. Úgy gondolom, hogy eddig tartott az emberek félelme, hiszen mindenki újra száguldozik, előzget lakott területen belül is. 

Ma éppen a sebességhatárokat betartva haladtam a munkahelyem felé, amikor egy kamionos ért utol. Mondanom sem kell, nem vagyok hajlandó a szabályokat semmibe venni azért, mert valaki siet. Már csak azt bánom, hogy nincs fedélzeti kamerám a kocsiban, ugyanis szívesen megosztottam volna a nagyközönséggel azt, ahogy a 40 tonnás szerelvény a kétsávos út közepén haladt, miközben az előtte haladó két „kisautót” próbálta sürgetni, tolni az úton. 

Amint a mellettem haladó elkanyarodott egy kereszteződésben, a kamionos indexet nem ismerve kivágott mögülem, elment mellettem, de nem előzött meg eléggé ahhoz, hogy vissza tudjon sorolni elém, így rám húzta a szerelvény hátulját – hozzátenném, indexet ismét nem láttam. 

Édesapám kamionos, tisztában vagyok azzal, hogy őket bizony sokszor nagyon is szorongatja az idő. Na, de mások életét veszélyeztetni? Lakott területen belül száguldozni egy ekkora szerelvénnyel? Ilyenkor lenne igazán szükség a forgalomban cirkáló elkapóautókra – nem pedig akkor, amikor valaki egy kerékkel átlép egy záróvonalat. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában