Ez nem színvonal!

2023.05.07. 12:36

Városképi szempontból méltatlanok egyes Hungária úti portálok

Városképi szempontból méltatlannak tartja egyes portálok kinézetét a Hungária úton egy olvasónk. Egy másik észrevétel szerint jó példát adhatnak a belvárosi kirakatok.

W. K.

Fotó: AS

A Hungária úton autózva, mivel csigatempóban haladt a forgalom, volt időm alaposabban körülnézni. Újépítésű házak és rendkívül elhanyagolt épületek váltják egymást. Amivel talán nem is lenne olyan nagy baj, hiszen a tulajdonosokat nem lehet kötelezni a homlokzatfelújításra. A portálok kinézetébe azonban lehet az önkormányzatnak beleszólása, meghatározhatná, hogy hogyan kell kinéznie az üzletek bejáratának, kirakatának. Javaslom az illetékeseknek, tegyenek egy sétát ebben az utcában. Megyeszékhelyhez nem méltó, pedig ez is még a belvároshoz tartozó rész. Városképi szempontból lenne min változtatni! 

Ellenpéldaként egy másik olvasónk a Király és a Ferencesek utcai homlokzati portálokat említette. Véleménye szerint mindkét belvárosi utcában jól megférnek egymás mellett az új, modern kirakatok, illetőleg a régebbi időből ránk maradt, esetenként ötletesen újragondolt portálok. Érdemes lenne megfontolni, hogy a város más részeiben is hasonló módon szabályozzák a külső portálok gondozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában