Postabontás

2023.06.23. 07:40

A szökőkút nem strand - hívja fel a figyelmet olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Máté Krisztián

A szakemberek ismételten felhívják a figyelmet arra, hogy a szökőkútban való pancsikolás komoly veszélyeket rejt, betegség lehet a felfrissülés eredménye. A Jókai, Kossuth és a Széchenyi téri csobogók is ebbe a körbe tartoznak - nem azért vannak, hogy azokban a gyerekek mászkáljanak. Mégis ez történik minden évben. Én az unokáimnak még azt se engedem meg, hogy a kezüket a szökőkútban megmossák. Mert utána azzal a kézzel esznek, a szájukba nyúlnak, és máris ott a fertőzésveszély. Nem értem, hogy a szülők, akik hagyják a csobogókban való szaladgálást, miért ilyen felelőtlenek. A nap ellen bekenik a gyerekeket krémmel, mert féltik őket a káros sugaraktól. Akkor a fertőzés veszélyét magába rejtő víztől miért nem tartják távol őket? A felnőttek se fürdenek a szökőkútban. Csak egyszer kell elmagyarázni a kicsiknek, hogy a csobogó a város közepén nem strand. Meg kell értetni velük, hogy a vizétől betegek lehetnek. Kiütéseik lehetnek, fájhat a hasuk. A közterület-felügyelet remélem figyelmezteti a felelőtlen szülőket!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában