Postabontás

2023.06.22. 07:40

A mopedet félrelökték a parkolóból - panaszolja olvasónk

Mozgáskorlátozott vagyok, Uránvárosban élek.

Bama.hu

Fotó: Grigvovan

Csak járókeret segítségével tudok közlekedni, illetve van egy elektromos, bordó színű mopedem, ami segít abban, hogy az otthonomtól távolabb eső helyekre is eljussak. Társasházban élek a Bánki Donát utcában, az emeletre nem tudom a járművet felvinni. 

Egy kijelölt mozgáskorlátozott parkolóhely lenne a megoldás, a házunk előtt. A szociális ügyekért felelős alpolgármesternek először februárban jeleztem az igényt. A feleségem valamennyi, az egészségi állapotomra vonatkozó egészségügyi dokumentumot, leletet bevitte a Biokomhoz, igazolva az igény jogszerűségét. 

Az elmúlt hónapokban rengetegszer telefonáltam az önkormányzathoz, a városüzemeltetéshez, de sajnos nem történt semmi előrelépés. 

Volt, hogy a parkolóban hagytam a mopedem, másnap reggelre félrelökve találtam az út mellett. Gondolom, hogy egy autós, akinek máshol már nem volt parkolóhelye, egyszerűen fogta, és odébb tette a járművemet. Nagyon rossz érzés volt.

Most nem tudok mást tenni, mint hogy bérlek egy garázst a Páfrány utcában. Havi 25 ezer forintért. Ha lenne mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhely a házunk előtt, az nagyon sokat segítene a mindennapjaimban, az anyagi részéről nem is beszélve. Már arra is gondoltam, hogy veszek egy doboz festéket, és felfestem én magam a szükséges jelzést – ez azonban szabálytalan, megbüntetnének érte. Ezúton is arra kérem alpolgármester urat, a városüzemeltetést, mindenkit, aki illetékes lehet a kérdésben: segítsenek a megoldásban! 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában