Olvasóink javasolják

2023.06.12. 11:08

Hasznosíthatók lennének a feleslegessé vált újságosbódék

Ahogy a telefonfülkéket, úgy a feleslegessé vált újságosbódékat is értelmes célokra lehetne használni - vélekednek olvasóink.

Wald Kata

- Több településen is könyvek csereberéjére kínálnak lehetőséget a használaton kívüli telefonfülkék, de emlékszem, volt régebben olyan javaslat is, hogy ezekből például zuhanyfülkéket is lehetne készíteni.  Érdekes amúgy, hogy a posták, amikre amúgy szükség lenne, sorra bezárnak, de a teljesen kihasználatlan telefonfülkék csak a helyet foglalják a közterületeken. Érdekelne a statisztika: hányan használják a bennük lévő készülékeket?  - tette fel a kérdést olvasónk.

Más az újságosbódék kapcsán fogalmazott meg hasonló gondolatokat: - A megüresedett újságosbódék működhetnének például mini-könyvtárakként. Több telefonfülke is ilyen funkciót kapott országszerte - az újságok helyére is kerülhetnének könyvek. Aki elvisz egyet, hoznia kellene helyette egy másikat. Az olvasás népszerűsítésében lehetne ennek szerepe, hisz a könyvek sokunk számára megfizethetetlenek, és aki nem szeret könyvtárba járni, ezekben a pavilonokban juthatna olvasnivalóhoz - vélekedik olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában