Postabontás

2023.06.19. 11:00

Nem törvényszerű a Pécsett tapasztalható szúnyoginvázió - panaszolják olvasóink

Orfűt például elkerülik a vérszívók. Meg kellene kérdezni, ott hogy csinálják - javasolják olvasóink.

Bama.hu

Fotó: Csapó Balázs

- Szúnyoggyérítés témában ebben a szezonban szép számmal megszólaltak már minden fórumon. Férjemmel ősszel és télen a Malomvölgyi tóhoz járunk kutyát sétáltatni, nyáron viszont irány Orfű. Nem tudom ott hogyan csinálják, de soha egy szem szúnyoggal nem találkoztunk még. Talán tőlük kellene tanácsot kérni - javasolta olvasónk. 

Más is hasonló tapasztalatokról számolt be: - Orfűn jártam a hétvégén, az egész napot ott töltöttem, de egyetlen szúnyoggal sem találkoztam. Pedig felkészültem, hogy biztos ott is rengeteg a vérszívó. De nem. Kellemesen csalódtam. Vajon hogy sikerült távol tartani a rovarokat? Pécs is példát vehetne. 

Egy másik olvasónk a kovácstelepi állapotokról adott helyzetképet: - Remélem, hamar megismétlik a szúnyogirtást, mert nálunk, Kovácstelepen abból a gépből, amivel a gyérítést végezték, semmi nem jött. Legfeljebb pár csepp víz. Szétszednek minket a vérszívók azóta is, változatlan intenzitással! - panaszolta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!