Postabontás

2023.06.02. 08:21

Olvasói levél - Néhány munkahelyen a táppénz nem fér bele

bama.hu

Illusztráció

Fotó: Focus and Blur

A lépcsőházban kaptam el a beszélgetést, ahol egy fiatal lány könnyes szemmel mondta barátjának, hogy anyagi okokól inkább nem váltja ki a felírt gyógyszert, mert a fagyizóból ahol dolgozott elküldték, mondván a "A táppénz nálunk nem szokás". Két választása maradt, vagy letagadja tüneteit és lázasan, betegen megy dolgozni vagy fizetés nélkül marad. Tudom, hogy ez a vendéglátásban és a kereskedelemben egyáltalán nem egyedi eset. 

Elgondolkodtató, hogy vajon például a Covid19 terjedéséhez mennyiben járult hozzá, hogy az ételünket felszolgáló és a boltokban kiszolgáló személyzet kénytelen betegen dolgozni?! Tisztelet a kivételnek, de sajnos gyakori, hogy ezekben a szektorokban a kis - és középvállalkozások vezetői nem gondoskodnak a helyettesítésről. Mikor fognak a tulajdonosok felelősséggel, gondoskodással bánni az alkalmazottaikkal? Egy - egy betegség, netán baleset egy ember lakhatását is veszélybe sodorja, hisz sokan albérletben élnek. Hosszú távon biztosan kifizetődő lenne, hiszen a munkavállaló is megbecsülné azt a helyet, ahol nem szolgaként, robotként tekintenek rá. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában