Postabontás

2023.07.12. 16:40

A bevásárlókocsik tisztaságára sokkal jobban kellene ügyelni – írják olvasóink

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Vémi Zoltán

– A koronavírus járványra nem szívesen emlékezünk vissza, de azért volt legalább egy pozitívuma is: a bevásárlókocsikat, ha nem is fertőtlenítették, de legalább gyakran lemosták az üzletekben. Lehet, hogy vannak helyek, ahol megmaradt ez a gyakorlat, de az biztos, hogy nem mindenütt figyelnek oda erre. A minap az egyik hipermarketnél a harmadik kocsi volt olyan állapotban, hogy az nyugodt szívvel használható legyen. Volt, amelyiknek a fogantyúja ragadt – vélhetően a kosztól –, a másikban hátrahagyott szemetet láttam. Naponta többször kellene ezek tisztaságát ellenőrizni – osztotta meg tapasztalatait olvasónk.

Más a következőt írta: – A gyerekeknek nincs helye a bevásárlókocsiban. Csak annak az ülőkéjén biztonságos a szállításuk. Ha a higiéniai szempontokat nem is vesszük figyelembe, akkor is nagyon veszélyes beültetni egy kisgyereket az áruk közé. Mert bármikor gondolhat egyet, felállhat, és máris eldől a kocsi. A minap voltam egy majdnem balesetbe torkolló ilyen esetnek a szemtanúja – hívta fel a figyelmet olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában