Postabontás

2023.07.23. 19:30

Olvasónk szerint: Sötétséget hozhat a gödör

Pécsett, az Ótemető és Szőlő utca sarkánál hosszú ideje éktelenkedik egy hatalmas gödör az úton - olvasható a levélben.

Wald Kata

Képünk illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

Nagyjából fél négyzetméter kiterjedésű, és harminc centi mély a kátyú. Olyan nagy, hogy az autók kerekeit, vagy alvázát tönkreteheti. Voltak - gondolom a környék lakói közül -, akik téglákat, egyéb törmeléket szórtak bele, próbálva betömni valamelyest a mélyedést. Ez azonban végleges megoldásnak semmiképp nem tekinthető, a balesetveszély ezzel nem szűnt meg. 

Az elmúlt időszakban rengetegszer hívtam a városüzemeltetést telefonon, szerettem volna jelezni nekik a veszélyes kátyút, de sajnos egyszer se jártam sikerrel. A telefont azon a melléken, ahol a hibát be lehetne jelenteni, nem vette fel senki. Megelégelve a felesleges telefonálgatást egyszer azzal is próbálkoztam, hogy leintem az épp arra közlekedő, és a gödröt szintén kikerülni kénytelen kukásautót, megkérve a dolgozókat, hogy szóljanak ők a Biokomnak az út javítása érdekében. De sajnos hiába integettem, nem állt meg a jármű.
Nem is az egyébként a legnagyobb baj, hogy a gödör az autók, stb. épségét veszélyezteti, hanem az, hogy szerintem alatta fut a Kálvária utcát a Magaslati úttal összekötő magasfeszültségű vezeték. A kábelárok vélhetően nem túl mély, félő, hogy a gödörben lévő törmelékek, ha tovább süllyednek, megsértik a vezetéket, veszélyeztetve a környék áramellátását. Talán az áramszolgáltatónak is érdemes lenne tartani itt egy helyszíni szemlét!
Ami pedig szintén felháborító, hogy az Ótemető utca aljánál nemrég a gázvezetéket javították. A munkagépek ezt a gödröt csak kikerülték, ahelyett, hogy 20-30 lapát bitument a beleöntöttek volna, és ezzel máris megoldódott volna a probléma.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!