Postabontás

2023.08.04. 08:46

Ágak nehezítik a sétát Pécs egyik forgalmas útjánál - mondja olvasónk

Wald Kata

A Rókus dombot az Alkotmány utcával összekötő Xavér úton a napokban a városüzemeltetés dolgozói serénykedtek. A növényzetet tették rendbe - ahogy messziről láttam gazoltak, metszettek, füvet nyírtak. A város egyik legszebb utcája ez, a pár évvel ezelőtt ültetett növények szépen fejlődnek, ami minden bizonnyal annak köszönhető, hogy rendszeresen ápolják, gondozzák a területet. Köszönet érte! Néhány tíz méterrel arrébb viszont, a Bálicsi út egyes részein a járdát nem lehet használni, a belógó bokrok ágai miatt. Autóvezetés közben arra lettem figyelmes, hogy fiatalok egy csoportja az úton sétált. Mérgelődtem is, aztán az okát is észrevettem: az ágak ellehetetlenítik a járda rendeltetésszerű használatát. Ami többek közt azért se szerencsés, mert ezen az útszakaszon csak az egyik oldalon van gyalogjáró. Ha az járhatatlan, akkor a sétálóknak, futóknak nem marad más, mint az úttest. Ami pedig balesetveszélyes. A kérdésem a következő: Ha az egyik utat olyan gondosan ápolja a városüzemeltetés, akkor a néhány tíz méterrel odébb található problémákat miért nem orvosolják? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában