Kinézte a falatot

2023.08.05. 12:30

Alig hittek a szemüknek – róka zavarta meg a lángosozást

Olvasónk osztotta meg szerkesztőségünkkel szűrreális élményét.

Wald Kata

Augusztus 4-én, pénteken az orfűi strandon töltöttem a délutánomat. Egy közeli büfében egy ízletes lángos elfogyasztása után a figyelmemet egy róka vonzotta. Az erdőből kijött róka furcsán viselkedett, és láthatóan kereste az emberek társaságát, közelségét. Ezek egyértelműen a veszettség jelei. Ami aggodalomra adott okot, az az, hogy többen a vendégek közül ételt dobáltak, fotózták a rókát anélkül, hogy tisztában lettek volna az állat viselkedésével. Szeretném kiemelni, hogy a veszett rókák nagyon veszélyesek, a veszettség halálos vírus, amelyre jelenleg nincs ismert ellenszer. Az embereknek feltétlenül kerülniük kell a közvetlen érintkezést a rókákkal és más vadállatokkal, különösen akkor, ha azok zavarodottan, vagy furcsán viselkednek.

Fontos, hogy az emberek ne etessék az állatokat, mivel ez csak fokozza az emberrel való interakciót, ami potenciálisan veszélyeztetheti mind az emberek, mind az állatok egészségét. 

 

Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy ha bárki furcsán viselkedő rókát, vagy más vadállatot észlel, azonnal értesítse a helyi természetvédelmi hatóságokat, vagy vadászati hatóságot. Csak így garantálhatjuk a közösségünk és a környezetünk biztonságát és védelmét. Kérjük, legyünk felelősségteljesek és óvatosak, hogy megőrizzük egészségünket és megvédjük a körülöttünk élő állatokat egyaránt.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában