Olvasóink így látják

2023.08.04. 15:40

Oka van a vadak megjelenésének az ember közelében

Ha elveszük a vadak élőhelyét, nem csoda, hogy a kertekben megjelennek. Más szerint a vadásztársaságoknak lenne feladata a vadak lakott területektől való távoltartása.

Wald Kata

Illusztráció

- A vaddisznók nem csak Mánfán, Pécsett is rengeteg kárt okoznak minden évben a kiskertekben. Nemrég a pécsi társasházak között szaladgáltak a vadak, és  Pécs-Szabolcson is rendszeresnek mondható a jelenlétük és a károkozásuk. A kerítéseket is megbontják a vadak - az nem megoldás, hogy erődítményt építünk magunk köré, hogy távol tartsuk az állatokat. A vadászoknak lenne a helyzet megoldásában szerintem több feladata - vélekedik olvasónk.

Más a következőt írta: - Nem csoda, hogy egyre több lakott területre merészkednek be a vaddisznók. Mánfa esetében is kivágtak egy faluszéli erdősávot, a vadak kényszerűségből új élőhelyet kell, hogy keressenek. Ha valaki felnéz Pécsett a Mecsek-oldalra mit lát? Sorra "nőnek ki" a hatalmas családi házak a hegyoldalból. Elvesszük a vadak életterét, ne csodálkozzunk, hogy a kertekben megjelennek! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!