Tartsuk be a szabályt!

2023.09.07. 07:40

Lebegő zebrára lenne talán szükség? - teszi fel a kérdést olvasónk

Nem a zebrák vannak rossz helyen a vásárcsarnoknál, sokkal inkább a gyalogosokkal van probléma.

Wald Kata

Emlékezzünk csak vissza, mi volt éveken át, amikor még a régi csarnok működött. Az épület bejáratához közel is volt egy zebra, és kicsit távolabb, a Nagy Lajos király útjánál úgyszintén - ahogy most is - , mégis nagyon sokan a kettő között szaladgáltak át az úttesten. Mert a buszmegállók éppen a két gyalogátkelő között találhatók. És mennyivel izgalmasabb ott átmenni az úton, semmint a szabályos, biztonságos helyen. 

A buszon rendszeresen bemondják, hogy leszállást követően ne a járművek előtt, vagy mögött keljenek át az utasok a túloldalra, hanem használják a közelben lévő zebrákat. A figyelmeztetés azonban falra hányt borsó. Hallottam hírét, hogy Hódmezővásárhelyen egy látványos, háromdimenziós zebrát festettek fel, ami olyan, mintha lebegne az úttest felett. Lehet, hogy Pécsett is ilyen "attrakcióra" lenne szükség, hátha az népszerűbb lenne. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában