Postabontás

2023.09.24. 19:30

Nehéz a zacskók világában eligazodni - panaszolja olvasónk

Jó lenne végre tisztán látni a kérdésben: most akkor kell fizetni a boltban a zacskókért vagy sem?

Wald Kata

Fotó: Ádám János

Pár hónappal ezelőtt egyszer csak mindenütt fizetőssé váltak a zöldséges pultoknál kihelyezett nejlonok, aztán voltak helyek, ahol a papírzacskókért is pénzt kértek. Mert a leleményes vásárlók inkább a kenyeres pultban lévő papír csomagolóanyagba tették a zöldséget, gyümölcsöt, hogy ne kelljen plusz pénzt fizetniük - gondolom, ezt akarták a papír fizetőssé tételével elkerülni. 

Aztán eltelt pár hét, és egyre több helyen már ismét fellelhetők az ingyenesen használható nejlonok. A vásárló így nagyon nehezen tud eligazodni. Persze, a legkönnyebb, ha viszünk otthonról egy zacskót magunkkal, de szerintem nincs olyan vevő, akinek mindig lapul valamilyen csomagolóanyag a zsebében. És ami érdekes: a vásárcsarnokban soha nem kértek még pénzt a zacskóért.
Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában