Postabontás

2023.10.30. 07:40

Olvasónk szerint vonzza az energiaital a gyerekeket

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Antonio Guillem

Az energiaitalok káros hatásaival kapcsolatban megoszlanak a vélemények: abban mindenki egyetért, hogy ezek az italféleségek nem gyerekeknek valók, a gyártók nem is nekik szánják. Mégis nagyon sok kisiskolás issza – a utcán is gyakran látni a kezükben. Nem nagyon szoktam a boltban nézegetni ezeket az innivalókat, de a minap egy egészségügyi intézmény várótermében viszonylag sok időt kellett eltöltenem, közben kicsit sétálgattam, és „belebotlottam" egy italautomatába. Ami tele volt energiaitalokkal. Azt láttam, hogy a csomagolás színpompás – ami a legkisebbek számára is vonzerő. Azt viszont, hogy gyerekeknek nem ajánlják, az automatán sehol nem láttam kiírva. Pedig azt gondolom, hogy ha meghatározott életkor alatt nem javasolt ezek fogyasztása, akkor arról hatalmas feliratokkal illene tájékoztatni a vásárlókat, és akkor talán van remény arra, hogy ezeket az innivalók kevésbé kerüljenek a gyerekek kezébe. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!