Postabontás

2023.10.30. 19:30

Veszélyt jelentenek a falevelek – figyelmeztet olvasónk

Wald Kata

Fotó: ungvar

A Postabontásban mások is szóvá tették már, hogy a házak előtti járda takarítása a tulajdonos feladata, a vonatkozó előírások szerint. Télen, amikor hó esik, vagy jegesedés van, valahogy jobban figyel erre mindenki. A pénteki hatalmas vihar azonban jócskán megtépázta a fákat, a levelek a hatalmas szélben egyszerre hullottak le, a környezetüket teljesen beborítva. Az eső pedig csak tovább rontott a helyzeten. A járdára került, több rétegben egymásra rakódott nedves falevelek rendkívüli balesetveszélyt jelentenek. 

Én például csak bottal tudom elhagyni az otthonomat, mozgásszervi problémáim miatt. Amíg azonban a szomszédaim nem takarítják el a járdát a házuk előtt, nem nagyon tudok itthonról elindulni. Nekem szerencsém van, a gyerekeim segítenek mindenben, így a ház körül is ők tartanak rendet. Miután a szomszédaim is idősek, az  portájuk előtt is felsepertek - könnyítve ezzel az én életemet is. Az a kérdés, hogy ha valakinek nincs ilyen segítsége, de szintén idős, mozgáskorlátozott, mint én, az hogy oldja meg a járdatakarítást? Az önkormányzat vajon tud ebben segítséget nyújtani? 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában