Postabontás

2023.12.20. 19:30

Tejföl ködben araszoltunk a vontató után - panaszolta olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Móricz Sabján Simon

A KRESZ ismerete, a szabályok betartása nem elegendő a rugalmas, normális közlekedéshez - hangoztatta gépjárművezető oktatóm annak idején, szinte minden gyakorlati órán. Nem ma volt, mégis sűrűn eszembe jutnak szavai.

Legutóbb éppen a napokban, amikor egy traktoros vontató mögött araszoltam - több autós társammal egyetemben - az egyik baranyai mellékúton. Néhány perc alatt vagy tízen összegyűltünk a pótkocsis traktor mögött, és kényszerűen felvettük a nem éppen acélos 30-as tempót. Akkora volt a köd, hogy senki nem kockáztatta meg az előzést. Annak ellenére sem, hogy egyébként a vontatmány sebességének legalább a duplájával is biztonságosan lehetett volna haladni. És így haladt a folyamatosan gyarapodó létszámú konvoj több tíz kilométeren keresztül.
Oktatóm gondolatai azért is jutottak eszembe, mert a traktoros nem csinált semmi szabálytalant. Ki volt világítva, a sávját tartva haladt akkurátusan. Harminccal. De eszébe nem jutott volna, hogy az említett szakaszon felbukkanó 4-5 buszmegálló valamelyikében félrehúzódva szabad utat engedjen a mögötte kényszerűen vánszorgóknak. Valószínűleg valami ilyesmire gondolhatott annó oktatóm, amikor a rugalmas, normális közlekedésre utalt.

Zarándok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!