Mindenkinek csúszik

2024.01.13. 07:36

Már a futók is az úttestre kényszerülnek - észrevételezte olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: baranq

Az, hogy a járdák jelentős részét jégpáncél borítja, önmagában is elég felháborító. A gyalogosok Pécs utcáit járva folyamatos balesetveszélynek teszik ki magukat ezekben a napokban. Szerencsére sok helyen gondoskodtak a lakók a házuk előtti területek jégmentesítéséről, de ez nem sokat ér, ha mellettük sokan vannak olyanok is, akik ahelyett, hogy a síkosság elleni anyagot kiszórnák, vagy a jeget feltörnék, inkább azt várják, hogy melegedjen végre az idő, és induljon el az olvadás.

Láttam időseket, akik a cipőjükre zoknit húzva közlekedtek - tényleg ez kell, hogy legyen a megoldás?! És hogy miért veszélyes még a jeges járda? Mert vannak, akik esténként futni járnak. És ilyen körülmények között a járdán sportolni lehetetlen. Nem marad számukra más, mint az úttest. A minap a Bálicsi úton fekete ruhában futott egy hölgy az úttest jobb szélén. Ha le lenne takarítva a gyalogjáró, a sportolni vágyók nem kényszerülnének az autók közé! 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában