Postabontás

2024.01.29. 07:40

Olvasónk szerint a kukán az ételadomány zavaró

Wald Kata

Fotó: Karnok Csaba

Lakossági figyelemfelhívó kampány indítását tervezi a városüzemeltetés – a Dunántúli Naplóban olvastam – annak érdekében, hogy a pécsiek vegyék komolyan: a kukák fedelét le kell csukni, így a varjak okozta kellemetlenségek csökkenthetők. A Nagy Imre úton lakom évtizedek óta – a varjak az utóbbi esztendőkben valóban megkeserítik az itt élők mindennapjait. Főleg a tavaszi és a nyári időszakban, amikor ablakot se nagyon lehet nyitni a madarak károgása miatt. A Biokom felhívásnak szerintem azt is tartalmaznia kellene – azon kívül, hogy a szemetesedények fedelét csukjuk le –, hogy ha élelmet teszünk ki a kukákra akasztva nejlonzacskóban a rászorulóknak, akkor azt biztonságosan rögzítsük.

A mi házunk előtti gyűjtőhöz rendszeresen tesznek ki ételmaradékokat a segítő szándékú lakók, és ezek sajnos szintén vonzzák a madarakat. Megértem, ha valaki így próbál embertársain segíteni, de akkor jó lenne, ha azt kellő körültekintéssel tenné. Vagy még jobb lenne, ha a városrész meghatározott pontjaira ételdobozokat állítanának fel, és azon keresztül tudná élelemmel segíteni a rászorulókat az, akinek erre van hajlandósága. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában